Werkwijze

INDIVIDUEEL

We maken kennis.  We starten met een oriëntatie.

We kijken of er een “klik” is: kunnen wij samen aan de slag? Voel jij je op je gemak? Ik bekijk of ik iets voor je kan betekenen, vanuit mijn expertise.

Als we met elkaar verder gaan, verkennen we samen jouw vraag en de onderliggende behoefte. Je verwachting van de gesprekken en mijn aanpak worden afgestemd.

Het kan zijn dat je met één gesprek merkt dat je weer verder kunt. Meerdere gesprekken kunnen nodig zijn om op weg geholpen te worden. Gemiddeld kunnen mensen weer verder met 5 – 8 gesprekken.

Het is mede afhankelijk van de vraag: heb je behoefte aan praktische handvatten? Heb je behoefte aan het vergroten van je zelfkennis en je zelfbewustzijn, wil je zicht krijgen op jouw onderliggende behoeftes, je drijfveren? Wil je leren binnen je werk?

Gedachten, gevoelens, behoeftes en gedrag worden inzichtelijk gemaakt. Dat doe ik door het stellen van vragen, door mee te denken, door je vraag in een ander licht te zetten en je dit voor te houden.

Vaak hebben we aannames: “Doordat ik ….lukt het me niet om…..”

Is dat zo? Kloppen jouw gedachten hierover? Ik zet je graag op een ander been, daag je graag uit.

We kijken ook samen hoe jij je in het leven van alledag je hiertoe kunt verhouden. Dus praktisch enerzijds. Anderzijds, naar behoefte, via zelfreflectie naar verdieping en vergroten van je zelfkennis.

Regelmatig staan we stil bij het effect en resultaat van de begeleiding.

 

TEAMS

Wanneer er een vraag komt voor teamcoaching inventariseer ik samen met de leidinggevende wat er speelt binnen een team. Vervolgens vinden er veelal individuele gesprekken plaats met de teamleden. Op deze wijze ontstaat er een volledig beeld van wat er speelt binnen een team. De bevindingen worden in overleg teruggekoppeld met leidinggevende en het team. Daarna wordt er een plan gemaakt; wat heeft dit team nodig?

Hanneke heeft een prettige stijl van coachen, innemend en inlevend. Hanneke kan heel goed luisteren en deelt inzichten die je bijblijven.

Zelfstandig ondernemer