Over Hanneke

Over Hanneke

Ik ben Hanneke de Jong.

Al op jonge leeftijd had ik behoefte aan ruimte, aan zelf ontdekken, meemaken en vrijheid. Kortom, midden in het leven staan.

Ik leerde veel binnen studies, opleidingen en werk. In beweging zijn, mezelf ontwikkelen en leren waren (en zijn) belangrijke drijfveren voor mij.

Aan het leven heb ik ook geleerd: binnen vriendschappen en de liefdesrelatie, dus in contact met de ander.

Ik heb in de gezondheidszorg gewerkt als verpleegkundige, psychiatrisch verpleegkundige, co-therapeut en manager.  Binnen het bedrijfsleven als accountmanager. Als docent verpleegkunde gaf ik, naast les, ook begeleiding aan studenten. Ik startte vervolgens met werk als trainer, coach/counselor en supervisor.

Zelfstandig

In 1998 startte ik met AanZ, bureau voor coaching en training. AanZ stond voor aanzet voor iets nieuws, groei en verandering. AanZ stond ook voor: regie in handen nemen. Voor mezelf beginnen vond ik heerlijk, het past bij de vrijheid die me lief is.

Naast coaching gaf ik trainingen; in het bedrijfsleven, zorg en welzijn. Ik heb geparticipeerd binnen diverse ontwikkelingstrajecten en leiderschapstrajecten.

In 2018 ben ik verder gegaan met Hanneke de Jong Persoonlijke coaching. Dit was het resultaat van een persoonlijk proces.

Ik begeleid nu 25 jaar mensen met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit doe ik met veel plezier, toewijding en enthousiasme. Ik begeleid intervisiegroepen en teams.

Van binnen naar buiten...en andersom

 

Mijn logo laat een spiraal zien. Deze spiraal geeft betekenis aan een beweging die ik belangrijk vind. Van de buitenwereld naar mijn binnenwereld om op te laden. Van mijn binnenwereld weer naar mijn buitenwereld om plezier te beleven, verbinding met anderen te maken, in het contact te staan.

Van binnen naar buiten Persoonlijke coaching Hanneke de Jong

Mijn kijk op individuele coaching & counseling

Mijn kijk op individuele coaching & individuele counseling is gebaseerd op de Positieve Psychologie; werken vanuit je talenten en versterken van je mogelijkheden. Ook kijk ik vanuit de ACT; de Acceptance Commitment Therapy. Ik maak gebruik van technieken uit de  Transactionele Analyse en Voice Dialogue. Ik werk daarnaast intuïtief, waarbij ik aandacht heb voor kindpijn en de gevolgen ervan in jouw dagelijks leven. Je lichaam is een belangrijke bron van informatie en liegt nooit; samen besteden we hier aandacht aan.

Mijn achtergrond en opleiding

Post HBO Opleiding loopbaanontwikkeling en loopbaanbegeleiding.

Post HBO Supervisoren Opleiding:  opleiden, supervisie en deskundigheidsbevordering.

HBO Leraren Opleiding Verpleegkunde.

Opleiding voor Transactionele Analyse (Stichting Algemeen Nederlands Instituut voor TA).

Vrije Academie (2 jaar holistische beeldende kunst en kunstzinnig hulpverlenen)

Opleiding tot Groepsverpleegkundige,  Psychiatrisch Verpleegkundige en Algemeen Verpleegkundige.

Ik volgde vele trainingen en workshops ter verdieping: Strategisch Coachen, Voice Dialogue, Focussing, Lichaamsdiagnostiek, Storytelling, Zijnsoriëntatie, werken met Metaforen, Acceptance Commitment Therapy.

Individuele Counseling Hanneke de Jong

GZ psycholoog

Afdelingshoofd Algemeen ziekenhuis

Zoek je jouw vrijheid?

Je wordt er altijd rijker van